Hybride werken

Geplaatst op: 6 april 2022

Wat betekent dat voor jou?

Ruim twee jaar lang gold het advies om zoveel mogelijk thuis te werken. Het werken op kantoor is natuurlijk niet altijd één op één te vertalen naar thuis werken. Netwerksystemen, een ergonomische werkplek of overleg met collega’s zijn een aantal voorbeelden waar je rekening mee moet houden.

Bij hybride werken is er altijd sprake van maatwerk. Met hybride werken heb je als ambtenaar de ruimte (om in overleg met je leidinggevende) zelfstandig bewuste keuzes te maken in het hoe, wanneer, waar en met wie je samenwerkt: op kantoor, thuis of elders.

Het maken van goede afspraken is hierbij essentieel. Zowel in teamverband, als tussen medewerker, teamgenoten en leidinggevende(n) Vanuit goed werkgever- en werknemerschap wordt er zo veel mogelijk rekening gehouden met elkaars belangen.

Het hybride werken zorgt ervoor dat je sneller kunt switchen tussen werk- en privé, wel is het belangrijk om je grenzen goed te bewaken. Veel mensen ervaren dat ze productiever zijn. Ook op financieel vlak heeft het hybride werken invloed. Houd dus goed in de gaten wat het voor jouw eigen situatie betekent.

Het bestuur van de VDNA heeft in de vergadering van 18 augustus 2021 het bijgevoegde discussiedocument vastgesteld. (LINK) De ontwikkeling van het hybride werken binnen de sector rijk staat hierin centraal. We zullen deze ontwikkelingen op de voet blijven volgen.

Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen via onze nieuwsbrief.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

© VDNA - alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling: Zoccolo.