Oprichting Vereniging Sector CMHF Overheid

Geplaatst op: 7 november 2022
Binnen de CMHF zijn de Sectoren Functionarissen Overheid (FO) en Lagere Overheden (LO) samengegaan in de Vereniging Sector CMHF Overheid. Deze vereniging is opgericht op 20 oktober 2022 en heet kortweg CMHF Overheid. Door de oprichting van de CMHF Overheid blijft de merknaam CMHF bestaan. De CMHF Overheid kan cao’s voor haar leden afsluiten.

Directe aanleiding voor het samengaan was het besluit van de CMHF om geen nieuw personeel meer in dienst te nemen. Op termijn betekent dit dat de sectoren binnen de CMHF hun eigen boontjes moeten doppen. Zij zullen zelf voor ondersteuning en een cao-onderhandelaar moeten zorgen.

Met dit gegeven wilden de sectoren FO en LO de krachten bundelen. Door samen te gaan ontstaat binnen de CMHF één sector voor de rijksoverheid en de lagere overheden. Door van deze ene sector een vereniging te maken ontstaat een rechtspersoon die mensen in dienst kan nemen. De Vereniging Sector CMHF Overheid kan onder de merknaam CMHF voor haar leden cao’s afsluiten.

De CMHF Overheid is vergelijkbaar met de FNV Overheid en de CNV Overheid.

Door de krachtenbundeling kan de nieuwe vereniging beter werk maken van de noodzakelijke ledenwerving.

De oprichtingsvergadering vond 20 oktober 2022 plaats. Daarbij zijn de statuten van de nieuwe vereniging goedgekeurd. Deze worden nu eerst door de notaris geformaliseerd. Zodra dit is gebeurd is het bestaan van de CMHF Overheid een feit.

Door de oprichtingsvergadering is een oprichtingsbestuur gekozen. Voorzitter is Ernst-Jan van Broeckhuijsen (vanuit Sector FO – VDNA), secretaris is Edgar Zaagsma (vanuit Sector LO – FDO MHA) en penningmeester Dennis Baegen (vanuit Sector FO – VHMF). Daarnaast zijn als lid gekozen: Peter Leenders, Aleid Ringelberg, Ronald Voorthuis en Frank van Wuijckhuise.

De eerstvolgende vergadering van de CMHF Overheid is op 17 november 2022.

Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen via onze nieuwsbrief.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

© VDNA - alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling: Zoccolo.