Inclusiviteit

Geplaatst op: 6 april 2022
Medewerkers die zich gezien, gewaardeerd en gehoord voelen, zijn de beste medewerkers. Collega’s die van en met elkaar leren zorgen voor een goede werkomgeving en inclusiviteit op de werkvloer is onmisbaar. Het gaat erom dat ieders kennis en talenten goed uit de verf komen.

Bij de VDNA geloven we namelijk dat gemengde teams, in de breedste zin van het woord, bijdragen aan een goede sfeer en betere resultaten. Zo kun je bijvoorbeeld specifiekere dienstverlening bieden of vraagstukken van een goed passende oplossing voorzien. Inclusiviteit biedt kansen en zorgt voor relevante kennis. Dit omdat er vanuit meerdere perspectieven gekeken kan worden.

Ambtenaren met een arbeidsbijzonderheid bieden, in hun functie, belangrijke meerwaarden aan het Rijk. Uiteraard vanwege de talenten die ze hebben, maar ook door het delen van hun specifieke kennis en ervaringen. Er kan daardoor op een completere manier gekeken en vervolgens gehandeld worden. Bovendien is het wenselijk om als overheid een zo goed mogelijke afspiegeling te zijn van de maatschappij.

De VDNA zet zich in om ambtenaren met een arbeidsbijzonderheid of specifieke behoeften de juiste erkenning en de nodige faciliteiten te laten krijgen, zodat ze goed kunnen functioneren. Dat begint bij het creëren van een inclusieve werksetting waar alle medewerkers erbij horen. Om de talenten van alle medewerkers tot hun recht te laten komen, zijn goede faciliteiten noodzakelijk. Het maakt niet uit of dat om een kolfruimte of stilteruimte, een aangepast bureau of specifieke hulpmiddelen gaat. Nog belangrijker is dat iedereen er èlke dag bij hoort en voor vol wordt aangezien. Wij van de VDNA geloven erin. Jij ook?

Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen via onze nieuwsbrief.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

© VDNA - alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling: Zoccolo.