Overheidservaringen: Australië versus Nederland

Geplaatst op: 23 maart 2023
Ontdek de Australische overheidservaringen in vergelijking met die van Nederland tijdens ons aankomende event op woensdag 5 april 2023. Het belooft een interessante middag te worden. Andrew Podger, voormalig secretaris-generaal (SG) van het Australische ministerie van Volksgezondheid, en Roel Bekker, voormalig SG van VWS, zullen samen met enkele hoogleraren van het CAOP uitgebreid ingaan op de ervaringen van de Australische overheid.

Hoe ziet bijvoorbeeld het systeem van de Public Service Commission in Australië eruit, inclusief de nieuwe Ambtenarenwet? Graag willen wij jou van harte uitnodigen om deel te nemen aan deze bijeenkomst.

Andrew Podger: SG, professor en visionair

Andrew Podger bekleedde de positie van secretaris-generaal van 1996 tot 2002. In diezelfde periode was Roel Bekker werkzaam als SG van VWS. Samen hebben zij het Health Committee van de OECD opgericht en fungeerden ze als co-voorzitters van dit belangrijke comité. Na zijn ambtstermijn heeft Andrew Podger de invloedrijke functie van Public Service Commissioner bekleed. Bovendien heeft hij als hoogleraar aan de Australian National University gewerkt en is hij nog steeds actief op het gebied van public administration en public service.

Waar gaan we het over hebben?

Onder leiding van Zeger van der Wal zullen onder andere Andrew Podger, Roel Bekker, Anchrit Wille en Frits van der Meer aan het woord komen. Onderwerpen waarover zij in gesprek zullen gaan:

  • De positie van de Australische topambtenaren.
  • De Australian Public Service Act.
  • De rol van de Public Service Commissioner.
  • Politiek-ambtelijke verhoudingen; wat gaat goed en wat gaat fout?
  • De vernieuwingsacties van de Australische overheid.

Programma

  • 15.30 uur: Opening door Roel Bekker en toelichting over de bijeenkomst
  • 15.35 uur: Inleiding Andrew Podger
  • 15.45 uur: Onder leiding van Zeger van der Wal in gesprek met hoogleraren, Andrew Podger en Roel Bekker
  • 16.30 uur: Discussie met deelnemers onder leiding van Zeger van der Wal
  • 17.00 uur: Sluiting door Roel Bekker en borrel

Praktische informatie en aanmelden

De bijeenkomst wordt gehouden bij het CAOP in Den Haag. Kun je er fysiek niet bij zijn? Het is ook mogelijk de bijeenkomst online te volgen via een livestream. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je kiest voor fysieke of online deelname.

Nu aanmelden

Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen via onze nieuwsbrief.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

© VDNA - alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling: Zoccolo.