Vervolgdebat: Bouwen aan vertrouwen

Geplaatst op: 4 mei 2023
Het vertrouwen in de overheid blijft een actueel thema. Dat blijkt ook weer uit de verkiezing voor de Provinciale Staten op 15 maart. Daarom organiseren de leerstoelen van het CAOP opnieuw een debat rond het thema Bouwen aan vertrouwen. Op 22 mei 2023 van 15.30 tot 17.00 uur gaan de CAOP-hoogleraren met elkaar en andere deskundigen in gesprek over dit thema onder leiding van Marianne van den Anker. We nodigen je graag uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn en deel te nemen aan het gesprek.

Vervolgdebat Bouwen aan vertrouwen

Tijdens de webinarreeks Bouwen aan Vertrouwen (in 2021 en 2022) hebben de hoogleraren van de CAOP-leerstoelen de relatie tussen overheid en burger besproken. Wat zijn de achterliggende redenen van het schommelende vertrouwen in de overheid? Hoe brengen we overheid en burger weer tot elkaar? Hoe herstellen we het vertrouwen? De hoogleraren gaven elk hun visie in een paper. Op 22 mei verschijnt er een nieuwe publicatie waarin de hoogleraren hun visie geven op het thema Bouwen aan vertrouwen: de Staat van de Ambtelijke Dienst (STAD) 2023. Deze publicatie wordt gepresenteerd tijdens het debat.

In de bijeenkomst gaan de hoogleraren en auteurs van de STAD met elkaar en met de deelnemers in debat, onder leiding van Marianne van den Anker. Ze leggen op basis van hun bijdrage aan STAD hun visie aan elkaar voor en stellen elkaar kritische vragen. Als deelnemer speel je een belangrijke rol in het debat. Stel je vragen aan de hoogleraren en medeauteurs van de STAD en lever op die manier een bijdrage aan het maatschappelijk debat over het herstel van vertrouwen.

Programma

  • 15.30 uur: Welkom door Marianne van den Anker, gespreksleider
    Aansluitend presentatie STAD 2023, met toelichting door Frits van der Meer
  • 15.45 uur: Debat hoogleraren en overige auteurs STAD (met inbreng van deelnemers)
  • 16. 55 uur: Afsluiting door Marianne van den Anker
  • 17.00 uur: Borrel/napraten

Praktische informatie en aanmelden

Je kunt het debat kosteloos bijwonen, op locatie of via de livestream. Geef op het aanmeldformulier aan wat je voorkeur heeft. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de zaal, en vol is vol. Na afloop is er een borrel, zodat je kunt napraten met de hoogleraren en andere sprekers. Volg je het debat digitaal, dan ontvang je een paar dagen van tevoren de deelnamelink.

Aanmelden bij CAOP

Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen via onze nieuwsbrief.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

© VDNA - alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling: Zoccolo.